تحولات منطقه

رسانه‌های سعودی در پی اظهارات جنجالی اخیر امیر قطر، برای پنجمین روز متوالی همچنان در حال تحقیر و توهین او هستند.

تداوم حملات رسانه‌های سعودی به امیر قطر برای پنجمین روز متوالی
زمان مطالعه: ۴ دقیقه

  به گزارش «قدس آنلاین»،  با وجود سپری شدن پنج روز از انتشار اظهاراتی جنجالی منسوب به امیر قطر، رسانه‌های سعودی همچنان با شدت بیشتری به تحقیر دوحه و حمله به تمیم بن حمد آل ثانی ادامه می‌دهند.

بر اساس این گزارش، این رسانه‌ها همچنان امیر قطر را به خیانت و ایجاد شکاف در اتحاد عرب‌ها متهم می‌کنند و هنوز خشم این رسانه‌ها درباره اظهارات جنجالی امیر قطر که در خبرگزاری رسمی این کشور منتشر شد، فروکش نکرده است و با وجود حذف این خبر از صفحه خبرگزاری «قنا» و تکذیب آن از سوی دوحه، هنوز این حملات ادامه دارد.

بنا بر خبر حذف شده، امیر قطر گفته بود که انتقاد عربستان، مصر، امارات و بحرین از او درست نیست و دوحه نه تنها از تروریسم حمایت نمی‌کند بلکه عضو ائتلاف ضد داعش نیز هست.

رسانه‌های قطری اعلام کردند که سایت خبرگزاری قنا هک شده بوده و این خبر صحت ندارد. اما در این خبر تمیم گفته بود: حماس و حزب‌الله مقاومت اسلامی هستند و جنبش حماس هم نماینده رسمی فلسطینی‌هاست و دوحه تماس مستمر خود را با اسرائیل و حماس حفظ کرده است.

تمیم بدون اشاره به نام عربستان یا کشوری دیگر گفته که وجود پایگاه آمریکایی العدید در کشورش دژی محکم دربرابر طمع کشورهای همسایه‌اش است.

او درباره ایران نیز گفت: قطر همزمان موفق شده روابط خوبی با آمریکا و ایران برقرار کند و از آنجا که ایران ثقلی منطقه‌ای و اسلامی است و نمی‌شود نادیده‌اش گرفت، از عقلانیت به دور است که تنش را با آن تشدید کنند چرا که قدرتی بزرگ است و ضامن ثبات در منطقه؛ چیزی که قطر به دنبال آن است.  

روزنامه‌های الحیاة، عکاظ، ریاض و شبکه العربیه، همچنان با اتهام‌زنی به دوحه و انتقاد از سیاست‌هایش، امیر قطر را یک‌بار به اخوان‌المسلمین و بار دیگر به القاعده مرتبط می‌کنند و ارتباطش با ایران را شماتت می‌کنند.

حملات رسانه‌های مذکور به امیر قطر بیانگر موضع رسمی آل سعود در قبال دوحه است زیرا اغلب این رسانه‌ها تحت نظارت مستقیم «محمد بن سلمان» جانشین ولی‌عهد عربستان و وزیر دفاع این کشور است.

این پسر شاه سعودی سهام بسیاری از رسانه‌ها از جمعه العربیه و الاقتصادیه را در اختیار دارد و روزنامه عکاظ نیز متعلق به بازرگانی به نام «صالح کامل» است که از افراد نزدیک به محمد بن سلمان و آل سعود است.

تداوم این حملات، بیانگر دروغین بودن ادعای حکام کشورهای حاشیه‌ خلیج‌فارس مبنی بر وجود وحدت میان آنهاست.

الحیات؛ قطر و بازی با بزرگان

این روزنامه با انتشار یادداشتی به قلم «محمد صلاح» و تیتر «قطر و بازی با بزرگان»، خط خبری تحقیر دوحه و ارتباطش با اخوان المسلمین را دنبال کرد.

در این یادداشت آمده است که «عبدالفتاح السیسی» رئیس‌جمهور مصر همواره به وجود «اهل شر» در منطقه اشاره می‌کند. وی هیچ فرقی میان اخوان المسلمین و داعش و سایر سازمان‌ها و گروه‌ها قائل نیست ... رئیس‌جمهور مصر ابدا اسم قطر را به زبان نمی‌آورد اما زمانی که از کشورهایی می‌گوید که از اخوان المسلمین حمایت می‌کنند، همه می دانند که منظورش قطر و ترکیه است.

نویسنده در ادامه ضمن متهم کردن دوحه به حمایت از اخوان‌المسلمین و تروریست‌ها در منطقه می‌نویسد: اظهارات امیر قطر در خبرگزاری رسمی این کشور که به ادعای دوحه، به او منسوب شده و افرادی ناشناس این خبرگزاری را هک کرده‌اند، همسو با رویکرد عملی او است. واقعیت موجود نشان می‌دهد که دوحه دقیقا همسو با اظهارات منتشر شده از امیر قطر عمل می‌کند. اکنون نیز در حال هزینه در کشورهای اروپایی برای برگزاری تظاهرات‌هایی علیه کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس است.

دوحه در رویای بازی با بزرگان و تاثیرگذاری بیشتر در منطقه است. اگر اخوان‌المسلمین همچنان در مصر در قدرت می‌ماندند، به دوحه این اجازه داده می‌شد و رویای آن محقق می‌شد اما با شکست بهار عربی، رویای اخوانی‌ها از هم پاشید و جماعت اخوان المسلمین اکنون در کابوسی وحشتناک به سر می‌برد و همین مسئله رویای دوحه را نابود کرد.

عکاظ؛ قطر عهدشکنی میکند

این روزنامه نیز با انتشار چند یادداشت همچنان به دوحه تاخت. در یکی از این یادداشت‌ها که با تیتر «قطر عهدشکنی می‌کند» آمده است: قطر به عهدشکنی و عدم پایبندی به تعهداتش معروف است. علنا توافقنامه امضا می‌کند اما در نهان از اجرای آن سر باز می‌زند و همواره ساز مخالف می‌زند.  

نویسنده در ادامه اشاره می‌کند که دوحه زیر بار مخالفت با دخالت‌های ایران در امور کشورهای عربی و اسلامی و تحریم تروریست‌ها به ویژه اخوان المسلمین و داعش نمی‌رود.

الریاض؛ از قطر انتظار نمی‌رفت ...

در سرمقاله این روزنامه با تیتر «ائتلاف منافع گذرا»، از اقدام دوحه ابراز شگفتی شده است. در این مقاله آمده است: از قطر انتظار نمی‌رفت که گرایش عربی و خلیجی خود را به این سرعت نادیده بگیرد و امیر با وجود تاکیدش بر داشتن روابط برادرانه و دوستانه با کشورهای عضو شورای همکاری، قبل از خشک شدن جوهر توافقنامه نشست ریاض، با رئیس‌جمهور ایران تماس بگیرد و به او بگوید: روابط ما با جمهوری اسلامی ایران عمیق و تاریخی است و ما خواستار روابط مستحکم‌تری هستیم و معتقدیم که در مسیر تحکم روابط دوجانبه هیچ مانعی وجود ندارد.

نویسنده در ادامه می‌گوید: قطر آغوش ساختگی و تصنعی ایران را جایگزین آغوش طبیعی کشورهای عربی حاشیه خیلج فارس کرد و این مسئله بیانگر یک خلل در تفکر سیاسی و استراتژیک قطر است. اگر ایران از نزدیکی با قطر استقبال می‌کند به دلیل منافعش است اما سوال اینجاست که منفعت قطر در این اقدام چیست؟ پاسخ آن منافع زودگذر است... این منافع دیر یا زود پایان می‌یابند و در آن هنگام است که دوحه در نیمه راه خواهد ماند زیرا کسی، این اقدام قطر را فراموش نخواهد کرد و دیگر به این کشور رحم نخواهد کرد.

منبع: خبرگزاری فارس

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.
captcha